Din varukorg är tom!

Daydreaming About A 2013 Gold Glove Defense

30/10/2019 0
Baltimore Orioles innehöll ett rekordförsvar 2013, inklusive tre Gold Glove Award-vinnare.
En av de första sakerna som drar oss in i basebollspelet som unga fans är de månskotten hemlöpningar som verkar trotsa fysikens lagar när de svävar genom luften och skapar ett bråk av spänning bland fansen när de delar i förundran över den käkeuttagande prestationen som de bara bevittnat. Det var inte fallet för detta Baltimore Orioles-fan.
 
Jag växte upp och såg den smidiga vändningen av ett dubbelspel, Mike Bordick till Roberto Alomar Jr till Rafael Palmeiro i en enkel kedja av händelser för att spela in två outs i ett stycke, som upphetsade mig mest. Det var de tidiga minnen från Orioles baseboll som ledde till timmar och timmar med övning på att ta basbollar i hopp om att jag kunde replikera de höjdpunkter som jag beundrade.
 
Den nuvarande versionen av Orioles anses långt ifrån defensiva juggernauts. De passerar knappt för ett större ligaförsvar. Det är svårt att tro att inte för länge sedan hade samma franchise ett rekordbrytande försvar och en trio av Gold Glove Award-vinnare.
 
I själva verket var det på detta datum tillbaka 2013 när center fielder Adam Jones, tredje baseman Manny Machado och shortstop J.J. Hardy tog hem Gold Glove-utmärkelser hem efter en säsong där Baltimore begick bara 54 fel över 162 matcher. Det var ett MLB-rekord för de minsta antal fel under en enda säsong.
 
Sammantaget registrerade Baltimore Orioles 2013 ett dWAR på 3,8, bra för femteplatsen i majors. Machados 4,4 dWAR rankades som nummer två i majors bakom Andrelton Simmons och hans 5,5 dWAR.
 
Det skulle vara Hardys andra Gold Glove, en del av en treårig sträcka av Gold Glove-utmärkelser och början på en imponerande fem-årig stretch som såg Hardy samla det femte högsta antalet Defensive Runs Saved bland shortstops från 2013-2017.