Din varukorg är tom!

stanna kvar i Arizona efter att ha diskuterat flytten till Nevad

02/08/2019 0
Det är ingen hemlighet att Arizona Diamondbacks letar efter en ny ballpark. Laget har kallat Chase Field hem sedan deras första säsong 1998, och, för bättre eller sämre, 20 år är ungefär livslängden för en MLB-stadion i dag.
 
När teamet fortsätter att driva efter en ny bollpark i Arizona diskuterade D-Backs möjligheten att flytta till en förort i Las Vegas i södra Nevada förra året, rapporterar Blake Apgar från Las Vegas Journal-Review. Speciellt träffade teamet representanter från Henderson, Nevada, som bland annat gjorde en presentation med bollplaneringsplaner.
 
Den föreslagna bollplatsen med 32 000 platser skulle ha varit offentligt ägd och skattebefriad med fastighetskostnader uppskattade till 1 miljard dollar. Anläggningen skulle ha varit belägen nära en planerad utveckling som kommer att inkludera det framtida huvudkontoret för NFL: s Raiders, som flyttar till Las Vegas år 2020.
 
Att utforska - eller till och med hota - flytt är en vanlig taktik bland professionella idrottslag som söker nya offentligt finansierade stadioner i deras hemstad. Henderson-tjänstemän låter mycket angelägna om att ta med Major League Baseball till Nevada, och förmodligen var D-Backs glada att höra dem ut.
 
I maj 2018 träffade D-Backs ett avtal med Maricopa County som ger dem rätt till alla intäkter som genereras på Chase Field. De tog på sig ansvaret för arenadrift och underhåll i utbyte. Lagets hyresavtal löper till och med 2027, även om maj 2018-avtalet tillåter dem att lämna redan 2022.
 
Apgar säger att Henderson-tjänstemän fortfarande inte har fått "officiellt ord" från D-backarna angående deras avsikter att fortsätta flytta till Nevada. De två sidorna var i kontakt så sent som i februari.
 
Oakland Athletics och Tampa Bay Rays, två andra MLB-lag med ballpark-problem, kan vara kandidater att flytta till Henderson i framtiden, men det är bara min spekulation.
 
Henderson ligger ungefär 16 mil sydost om Las Vegas och anses vara en del av storstadsområdet Las Vegas.